Antwerpen - Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Zaterdag
11:00-23:30
Zondag
11:00-23:30
Maandag
11:00-23:30
Dinsdag
11:00-23:30
Woensdag
11:00-23:30
Donderdag
11:00-23:30
Vrijdag
11:00-23:30
Antwerpen - Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41, 2000 Antwerpen
Zaterdag
15:30-22:00
Zondag
15:30-22:00
Maandag
Gesloten
Dinsdag
Gesloten
Woensdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Donderdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Vrijdag
11:00-14:00 en 17:00-22:00
Het perfecte zomerdessert is ongetwijfeld sorbet. Bij het eerste schepje van dit ijsgerecht proef je meteen de zomer op je tong, heerlijk! Voeg een Italiaanse twist toe aan de sorbetto en je weet: we have a winner.
Kenmerk numero uno van Italiaans sorbet is dat het wordt gemaakt zonder zuivelproducten, dus bye melk en room. Wat dan wel? Voornamelijk water, vers fruit of vruchtensap en suiker. Als extra toets worden soms specerijen of likeuren toegevoegd. Zuivelvrij wil ook zeggen dat sorbet een mooi alternatief is voor ijs als je bijvoorbeeld lactose-intolerant bent.
Kortom hét verfrissende dessert voor de hele familie. Of wacht, want sorbet is meer dan dat…
Als verfrissend tussendoortje of lichte afsluiter van de maaltijd: we zeiden het al. Populaire smaken zijn dan onder andere aardbei, citroen, sinaasappel, framboos, mango of granaatappel.
In de Italiaanse keuken serveert men sorbet soms ook als tussengerecht. De sorbetto al limone of klassieke Italiaanse citroensorbet wordt gekenmerkt door zijn intense citrussmaak en opent de smaakpapillen voor het hoofdgerecht.
Andere Europese keukens namen die gewoonte intussen over en serveren sorbet vaak tijdens een meergangendiner als verfrissend tussengerecht om de smaken tussen verschillende gangen te neutraliseren.
De ingrediënten van de traditionele sorbetto al limone variëren naargelang het recept, toch zijn er een aantal basisingrediënten:
“Opgelet: volg altijd een specifiek recept om je sorbetto al limone te maken, want de verhoudingen van de ingrediënten kunnen variëren tussen verschillende recepten. Zoek een betrouwbare bron of kom gewoon proeven bij Da Giovanni!”
- Da Giovanni
Hoe sorbet geserveerd wordt, hangt af van de gelegenheid. Spring je op vakantie een Italiaanse gelateria binnen, dan kan je doorgaans kiezen voor een potje of een hoorntje.
Ga je zelf aan de slag en serveer je sorbet als dessert, dan kan je dat doen in een traditionele ijscoupe. Werk je af met een takje verse munt en wat citroenzeste, dan krijg je meteen een feestelijk geheel. Opteer je voor sorbet als tussengerecht, kies dan eventueel voor een stijlvolle champagnecoupe.
En als het ‘ietske meer’ mag zijn en je gaat resoluut voor een sorbetto al limone, serveer die dan eens in de uitgeholde citroen. Wedden dat je scoort bij je gasten?
Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.
Bekijk onze vacatures