Da Giovanni Groenplaats

Antwerpen – Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Tel. 03 225 00 96

Da Giovanni Eilandje

Antwerpen – Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41,
2000 Antwerpen
Tel. 03 284 95 86

Italiaanse tradities: pasta & meer

Lekker eten en gezellig tafelen zijn ultrabelangrijk in de Italiaanse cultuur. De lunch of het avondeten is hét moment van de dag om samen met je dierbaren door te brengen en ongedwongen bij te praten. En daarbij houden we graag onze Italiaanse tradities in ere, en zo hebben we er veel. Daarom focussen we hier graag even op cappuccino en – hoe kan het ook anders – pasta.

Un cappuccino per favore

Italianen drinken alleen ‘s morgens cappuccino, als ontbijt met een cornet of croissant. Na 11u drinken ze enkel nog koffie met weinig of geen melk. De reden daarvoor is uiterst eenvoudig. Doel van koffie na de lunch of het diner is om je eten beter te laten verteren. Melk doet net het omgekeerde: het vertraagt het verteringsproces. Na de lunch bestellen Italianen dus geen cappuccino meer.

Pasta snijden? No way.

Kans is groot dat jij je pasta snijdt voor je hem opeet. Toch is dat niet hoe het volgens de Italiaanse tradities moet. Pasta met een mes te lijf gaan vinden Italianen immers niet zo elegant. Hoe het dan wel moet? Draai de pasta rond je vork met behulp van je bord of lepel. Zo creëer je automatisch kleinere porties die je makkelijk in 1 keer in je mond stopt. Wil je liever kleine pasta, neem dan een korte variant, zoals macaroni.

“Wist je dat Italianen niet beginnen te eten voor iedereen aan tafel zit? Het is een teken van respect om op elkaar te wachten. En het sluit aan bij de Italiaanse traditie om samen met je gezelschap te genieten van de maaltijd”

Elke dag pasta

Pasta is niet weg te denken uit de Italiaanse keuken. Italianen eten het meestal als lunch, maar ook ’s avonds eten ze het wel eens als bijgerecht bij vlees en groenten. Hoewel de hoeveelheid pasta die een Italiaan eet afhankelijk is van persoonlijke voorkeur, is het veilig om te zeggen dat er in vrijwel elk gezin iedere dag pasta op het menu staat. Want een dag zonder pasta is een dag niet geleefd.

 

  • Zeer lekker gegeten en vriendelijke bediening!
  • Eten was super lekker!!
  • Fantastisch, gezellig, een heerlijke sfeer, prima en vlotte bediening en voor herhaling vatbaar.
  • Altijd snelle bediening (en vriendelijk). Ook fijn dat ze aan de kleinsten denken door kleurpotloden aan te bieden met een boekje. Prijzen voor eten zijn correct.
  • Een drukke gezellige tent alleen heb je aan de tafel weinig ruimte Maar leuk om een keer te doen
  • Hele gezellige sfeer en medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Het eten is snel voorgeschoteld en nog eens super lekker! Grazie!!
  • Lekker gegeten. De bediening is vlot en vriendelijk, zoals het moet zijn.
  • Zeer lekker gegeten en vriendelijke bediening!
  • Het eten is zoals altijd heel goed bereid en de bediening doet zijn/haar werk uitmuntend goed. Ook het vloeiend Italiaans dat er wordt gesproken maakt een avond in Da Giovanni super fijn!

Word jij onze nieuwe collega?

Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.