Da Giovanni Groenplaats

Antwerpen – Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Tel. 03 225 00 96

Da Giovanni Eilandje

Antwerpen – Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41,
2000 Antwerpen
Tel. 03 284 95 86

Italiaans tafelen – de ingrediënten

Ciao Italian food lover. Een op-en-top Italiaans diner, daar kan jij zo van genieten. Familiale gezelligheid, pure keuken en Italiaanse vino e liquore, meer moet dat niet zijn om een onvergetelijke avond te creëren.

Italiaanse ambiance

In la bella Italia worden lunch en diner gezien als een moment van gezellig samenzijn. Gemoedelijk keuvelen met vrienden of familie en genieten van elkaars gezelschap. Vaak in een fijne, geanimeerde sfeer waar heel wat gelachen wordt. En gezongen. Want Italianen zien zingen als een fijne manier om familie en vrienden met elkaar te verbinden.

Ga je naar een Italiaans restaurant, dan mogen de obers met Italiaans temperament zeker niet ontbreken. Ze blazen je etentje extra leven in en leggen je heerlijk in de watten.

 

Italiaanse keuken

Dat een Italiaans diner niet compleet is zonder verrukkelijke pizza of pasta, hoeven we je niet te vertellen. Verse huisgemaakte tagliatelle, linguini of ravioli aangevuld met pure ingrediënten doen je smaakpapillen hunkeren naar meer.

Als acompaniamento bij die pasta of het hoofdgerecht serveren Italianen vaak versgebakken brood. Perfect om tot het laatste restje saus van je pasta te smullen. Bovendien is het traditionele Italiaanse brood ultralekker bij de antipasti, met extra vergine olijfolie natuurlijk.

Hoewel pasta’s de grote sterren zijn van de Italiaanse keuken, mogen we ook de dolci niet vergeten. Lekkere, zoete gerechten zoals tiramisu, panna cotta, cannoli … Meer Italiaans wordt het niet. Felicità op je bord.

Italiaanse wijn & likeur

De kers op de taart van een diner in een Italiaans restaurant is ongetwijfeld een smaakvolle wijn uit Italië. Een Chianti, Barolo of Dolcetto bijvoorbeeld. Wat je ook kiest, ga voor een vino bianco of volle rode wijn die je gerecht optimaal tot z’n recht laat komen.

Je Italiaanse etentje sluit je in stijl af met een bijzonder lekkere likeur, zoals limoncello of grappa. Deze Italiaanse alcoholische digestieven geven je spijsvertering een boost. Te lekker om die fles tot na het dessert te laten staan? Italiaanse likeuren zijn eveneens heerlijk als aperitief. Het perfecte startschot voor je Italiaanse avond.

 

  • Zeer lekker gegeten en vriendelijke bediening!
  • Eten was super lekker!!
  • Fantastisch, gezellig, een heerlijke sfeer, prima en vlotte bediening en voor herhaling vatbaar.
  • Altijd snelle bediening (en vriendelijk). Ook fijn dat ze aan de kleinsten denken door kleurpotloden aan te bieden met een boekje. Prijzen voor eten zijn correct.
  • Een drukke gezellige tent alleen heb je aan de tafel weinig ruimte Maar leuk om een keer te doen
  • Hele gezellige sfeer en medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Het eten is snel voorgeschoteld en nog eens super lekker! Grazie!!
  • Lekker gegeten. De bediening is vlot en vriendelijk, zoals het moet zijn.
  • Zeer lekker gegeten en vriendelijke bediening!
  • Het eten is zoals altijd heel goed bereid en de bediening doet zijn/haar werk uitmuntend goed. Ook het vloeiend Italiaans dat er wordt gesproken maakt een avond in Da Giovanni super fijn!

Word jij onze nieuwe collega?

Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.