Da Giovanni Groenplaats

Antwerpen – Centrum
Jan Blomstraat 8, 2000 Antwerpen
Tel. 03 225 00 96

Da Giovanni Eilandje

Antwerpen – Naast Londenbrug
Kattendijkdok-Westkaai 41,
2000 Antwerpen
Tel. 03 284 95 86

De favoriete pasta’s van ons team

La cucina Italiana is er een om je vingers en duimen bij af te likken. Boordevol pure, Italiaanse gerechten. Want of je nu voor een pizza, pasta of vleesgerecht kiest, de ingrediënten krijgen steevast een mooie ereplaats. Maar welk gerecht kies je dan als je langskomt bij Da Giovanni? Onze teamleden hoeven daar in elk geval niet lang over na te denken en ze verklappen je graag hun favoriete Italiaanse gerecht.

Pasta – Spaghetti Al Pomodoro e Basilico

Zaalverantwoordelijke Rafaelle gaat resoluut voor onze Spaghetti Al Pomodore e Basilico. Een klassieke Italiaanse pasta met tomaten en basilicum, die de saus een frisse toets geeft. En als we Rafaelle mogen geloven is het de specialiteit van onze kok Antimo. “Antimo maakt de lekkerste Spaghetti Al Pomodore e Basilico die ik ooit heb gegeten. Deze pasta is een simpel, maar lekker gerecht dat me doet denken aan thuis – aan La Mamma.”

– Rafaelle, zaalverantwoordelijke bij Da Giovanni

Pasta – Penne Amatriciana

Je zou denken dat onze pizzabakker Borelli voor een pizza kiest, maar niets is minder waar. Zijn lievelingsgerecht: Penne Amatriciana, een traditionele pasta met saus gemaakt van tomaat, ui en spek. En het is dat laatste ingrediënt dat deze pasta extra karakter geeft. De saus kan je met verschillende soorten pasta combineren, maar past het best bij penne.

“Mijn lievelingsgerecht is ongetwijfeld de Penne Amatriciana omwille van de mooie combinatie van smaken: spek gebakken op ui en tomatensaus gemaakt van verse tomaten. Daar is elke Italiaan gek op.”

– Borelli, pizzabakker bij Da Giovanni

Pasta – Linguine Alle Vongole

Ook het lievelingsgerecht van kok Antimo is een pasta, namelijk de Linguine Alle Vongole. Een traditioneel Italiaans gerecht met lange, dunne pasta en verse vongole of venusschelpen gekookt in een saus van witte wijn en knoflook. Felicità op je bord – deze smaakbom is niet voor niets een populair pasta gerecht in Italië. “In deze pasta proef je de smaak van de zee, aangevuld met kleine tomaatjes en heerlijke knoflook. Het gerecht doet me denken aan een mooie zomerdag aan de kust in Italië.”

– Antimo, kok bij Da Giovanni

Pasta – Lasagna di Carne

Pizzabakker Giorgio kiest eveneens voor een pasta. Bovenaan zijn lijstje staat immers de Lasagna di Carne, een lasagne gemaakt met gehakt, tomaten-bechamelsaus en kaas. En ook de lekkerste Italiaanse kruiden mogen niet ontbreken: basilicum, oregano en rozemarijn geven het gerecht extra schwung.   “Elke zondag maakte mijn moeder Lasagna di Carne klaar en werd ik ’s morgens wakker van de overheerlijke geur die zich in ons huis verspreidde.”

– Giorgio, pizzabakker bij Da Giovanni

Kom je proeven?

In ons menu vind je de lekkerste Italiaanse gerechten!
  • Zeer lekker gegeten en vriendelijke bediening!
  • Eten was super lekker!!
  • Fantastisch, gezellig, een heerlijke sfeer, prima en vlotte bediening en voor herhaling vatbaar.
  • Altijd snelle bediening (en vriendelijk). Ook fijn dat ze aan de kleinsten denken door kleurpotloden aan te bieden met een boekje. Prijzen voor eten zijn correct.
  • Een drukke gezellige tent alleen heb je aan de tafel weinig ruimte Maar leuk om een keer te doen
  • Hele gezellige sfeer en medewerkers zijn vriendelijk en behulpzaam. Het eten is snel voorgeschoteld en nog eens super lekker! Grazie!!
  • Lekker gegeten. De bediening is vlot en vriendelijk, zoals het moet zijn.
  • Zeer lekker gegeten en vriendelijke bediening!
  • Het eten is zoals altijd heel goed bereid en de bediening doet zijn/haar werk uitmuntend goed. Ook het vloeiend Italiaans dat er wordt gesproken maakt een avond in Da Giovanni super fijn!

Word jij onze nieuwe collega?

Hulpkok, kelner of pizzabakker? En zin om deel uit te maken van een warme familie? Dan horen we graag meer van je.